Külső levegős ajtók

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségeink egyikén!

Külső levegős Vizslás ajtó

Ár: 52000 Ft +ÁFA

Külső levegős Madaras ajtó

Ár: 50000 Ft +ÁFA

Külső levegős GO ajtó

Ár: 87000 Ft +ÁFA

A külső levegős ajtók a szénmonoxid-mérgezés megakadályozásának pillérjei!

Sajnos minden évben lehet hallani szénmonoxid-mérgezéses esetekről. Ez a mérgező gáz színtelen és szagtalan, a mérgezés tünetei nem annyira egyértelműek, így sokszor nem gondolnak rá az emberek, inkább azt hiszik, hogy elkapták az influenzát. Azonban ez egy nagyon súlyos probléma, ami akár halállal is végződhet, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy megakadályozzuk. A balesetek elkerülésében fontos szerepe van a szénmonoxid-érzékelőknek, a külső levegős ajtóknak és a rendszeres karbantartásnak is.

Egy megbízható szénmonoxid-érzékelőt mindenképp érdemes felszerelni a lakásba, ami riasztással figyelmeztet, ha a gázt érzékeli a levegőben. Sokat tehetünk azzal is, ha külső levegős ajtót használunk, ami megakadályozza, hogy a kandallóból a belső légtérbe áramoljon a levegő. Természetesen nem szabad megfeledkezni a rendszeres ellenőrzésről és karbantartásról sem!

Forduljon hozzánk bizalommal, amennyiben még egy külső levegős ajtó hiányzik a teljes biztonsághoz!

A külső levegős ajtó és a füst kapcsolata

A külső levegős ajtók előnyeiről írtunk már, azonban egy fontos dolog kimaradt: a biztonság. A szénmonoxiddal kapcsolatos hírek minden télen megszaporodnak, és sokan éppen ezért nem vásárolnak maguknak kandallót.

A külső levegős ajtókon nincs huzatszabályzó, ezért légmentesen zárhatóak. Ha a házban páraelszívó működik, az szívó hatást generál az egész lakásban. Mivel a nyílászárókon keresztül – ha azok jól záródnak – nem tud a levegő a beltérbe áramlani, a kéményen át teszi, vagyis füsttel telik meg az egész lakás, ami meglehetősen veszélyes. Ha a kandallón külső levegős ajtó van, akkor ez nem történik meg, hiszen az teljesen elszigeteli a tűzteret a lakástól, így biztosak lehetünk benne, hogy nem áll fenn a szénmonoxid-mérgezés lehetősége sem.

Amennyiben külső levegős ajtót szeretne vásárolni kandallójára, tekintse meg kínálatunkat! Ha kérdése lenne termékeinkről, vagy rendelni szeretne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

A külső levegős ajtók előnyeiről

Laikusként sokan nem is gondolnák, hogy mennyire fontos szerepet játszik a kályha ajtaja. Az egyértelmű, hogy véd a kipattanó parázstól, illetve, hogy ezen keresztül tehetjük be a fát, azonban az már kevésbé magától értetődő, hogy a hőleadást is befolyásolja. Nézzük, miért érdemes a külső levegős ajtókat választani!

A külső levegős ajtók nagy előnye, hogy megakadályozzák a begyújtás utáni hirtelen hőlökést, vagyis sokkal jobban a kályha sugárzó hőleadása fogja a meleget adni. Mivel ezek az ajtók teljesen légmentesen zárhatóak, nem kell attól félnünk, hogy a ház légterébe jut a füst. Sokan szeretik őket azért is, mert nem kormozódnak, mint a hagyományos társaik. Mivel a levegő négy irányból áramlik a belső üveg felületére, így nem tud lecsapódni a pára. Fontos megemlíteni azt is, hogy a külső levegős ajtók külső üvege sokkal kevésbé melegszik fel, mintha csak egy réteg üveg lenne, ami biztonsági szempontból is pozitív.

Ha további kérdése lenne a külső levegős ajtókkal kapcsolatban, bátran keressen fel minket! Válasszon Ön is modern, minden szempontból előnyös megoldást!