Mit keres a tűzhelylap a cserépkályhán?

A tűzhelylap a cserépkályha vagy cseréptűzhely praktikus kiegészítője. A három az egyben berendezés mutatós és megéri az árát is.

Az egyedi, kézzel készített kályhacsempékkel burkolt tüzelőberendezés a régi időkből ismert. Kályhák és kandallók persze ma is vannak, de már jóval kevesebb számban, mint régen. Ezeknek a tüzelőberendezéseknek kiváló a hatásfoka, amellett, hogy sokkal dekoratívabbak is, mint egy radiátor vagy konvektor.

A cserépkályhák, kandallók tehát sokat hozzá tudnak adni egy ingatlan komfortjához, valamint értékéhez is. Tévhit, hogy szép, de elavult berendezések lennének.

Nem csak fűtésre jó a cserépkályha

A leggyakrabban fűtésre tervezett kályha tervezését és megépítését rendelik meg a szakemberektől, de a fűtésen kívül másra is képes egy kályha. Lehetőség van komplett tűzhely kialakítására, amivel főzni, sütni és fűteni is lehet.

A rendelkezésre álló hely függvényében ki lehet váltani akár a villanytűzhely, beépített konyhai berendezések használatát. Sokkal esztétikusabb egy színes csempékkel kirakott, egyedi tervezésű cserépkályha a konyhában, mint az áruházi elektromos modellek. A kályhacsempék lehetnek natúr, fehér vagy színes bevonatúak is, mintával díszítve vagy anélkül.

Ahogyan a cserépkályha vagy a kandalló használatára is igaz, a kályhacsempéből rakott tűzhely a kisebb terek fűtését tudja teljesíteni. Kiegészítő fűtés és tűzhely kombinációjaként tehát kiváló ötletnek bizonyulhat.

A nagyobb konyhákban, hétvégi házakban, egyterű nyaralókban nagyszerű megoldás a cseréptűzhely. A főzés, sütés, a látványos berendezés már megoldottnak tekinthető. Hűvös időben percek alatt kellemes meleg árad szét a helyiségben.

Főzés tűzhelylappal

A főzéshez szükség van a tűzhelylapra, ami tulajdonképpen egy méretre gyártott betét a cseréptűzhelyhez. A tűzhely betét fémből készül. A fedlap több részből áll, keretből és betétekből. A több milliméter vastag, kiváló hőtartó képességgel rendelkező kerek és négyzetes lapok kivehetőek.

A főzés a következőképpen történik. Az előkészítés magába foglalja a lap letisztítását és a kályha begyújtását. Meg kell győződni arról, hogy a kályha jól szelel, az égés kifogástalanul működik.

A cserépedények vagy a vastag fallal készült változatok alkalmasak a cseréptűzhelyen való főzésre. A hőmérséklet szabályozása itt nem gombokkal, hanem a szellőzőnyílások kezelésével történik. A tűz kezelése igényel némi gyakorlatot, de egy kis odafigyeléssel bárki sikeresen tudja venni az akadályokat.

Sütés cserépkályhával

A megfelelő kiegészítők használatával a cserépkályha sütésre is alkalmas. A tetején tűzhelylappal, a belsejében pedig sütéshez kialakított sütőbetéttel, ízletes finomságok készülhetnek. A modern tűzhelyeken, sütőkben közel sem olyan finom az étel, mint egy cseréptűzhelyen készült fogás. Ezt mindenki tudja, aki már kóstolta az egyik és a másik berendezésben készült ételeket. Mi ennek az oka?

A cseréptűzhely sütőjében jellegzetesen füstös ízt kapnak az ételek, a pizza sokkal ropogósabb lesz. Igazi, vidéki hangulat költözik a konyhába, megidézve a nagymamák receptjeit, a vasárnapi ebédek ízvilágát. Próbálja ki a sütést, a főzést cseréptűzhelyen, fedezze fel a jól ismert receptek új ízeit!

Amennyiben a nyaralójába vagy otthonába szeretne hagyományos cserépkályhát, kandallót és szüksége van kiegészítőkre, keressen minket bizalommal! A termékeink között megtalálja az ajtókat, betéteket, fedlapokat kiváló minőségben.

A termékeink elérhetőségéről és az aktuális árakról az oldalon feltüntetett elérhetőségeken tud érdeklődni.