A kandalló sütőbetét energiahatékony és látványos, azonban nem ez a legjobb tulajdonsága – az alábbi cikkből Ön is megtudhatja, miért érdemes beszerezni!

Amikor a kinti hőmérséklet csökken, nincs is jobb, mint a kandalló meleg és meghitt tüze, hogy kényelmesen és nyugodtan érezhessük magunkat. De mi lenne, ha a kandalló sütőként is funkcionálhatna, és finom ételeket sütne? A sütőbetétek ezt oldják meg, méghozzá nem csak könnyedén, de energiatakarékosan és igen hatékonyan is.

A kandalló sütőbetétek előnyei

A beépíthető sütőbetétek nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy egy meglévő kandallót sütővé alakítsunk át. A kandalló sütőbetétek elnyelik a tűz hőjét, és egy zárt kamrába vezetik azt, hasonlóan a hagyományos sütőkhöz, vagyis gyakorlatilag bármi elkészíthető bennük, ami egy hagyományos sütőben is.

Azonban a beépíthető sütőbetétek legfontosabb előnye, hogy energiahatékonyak. Mivel a kandalló által termelt hőt használják, nincs szükség további tüzelőanyagra, vagy elektromos áramra az ételek elkészítéséhez, így pedig könnyedén csökkenthetőek az energiaszámlák.

kandalló sütőbetét

Emellett egy kandalló sütőbetét sokoldalú is. Sok típus állítható rácsokkal is rendelkezik, így a legkülönfélébb ételek széles skálája süthető meg bennük tökéletesen. Akár kenyérsütésről, zöldségek megsütéséről, vagy húsok grillezésről van szó, a beépíthető sütőbetét rugalmasságot biztosít az új receptekkel és főzési technikákkal való kísérletezéshez. Fontos azonban, hogy a végeredmény így sokkal ízletesebb, jobb lesz!

Képzeljünk csak el egy öntöttvas sütőedényt, és a benne készülő ételt. Aki kóstolt már ilyet, az tudja, hogy a hús porhanyósabb, omlósabb, egyszerűen csak jobb, mint bármilyen más módon készítve – a kandalló sütőbetétek hasonlóképp működnek, az elkészült étel pedig ugyanolyan ellenállhatatlan lesz.

A beépítés szempontjai

Természetesen van néhány szempont, amit szem előtt kell tartani a sütőbetét beépítésekor. Elsőként meg kell győződni arról, hogy a kandalló elég nagy ahhoz, hogy a beépíthető sütőbetét elférjen benne. Emellett figyelembe kell venni a kandalló sütőbetét alakját, szükség esetén pedig érdemes kikérni egy szakember véleményét is.

Ezen túl meg kell felelni a helyi építési, munka- és tűzvédelmi előírásoknak is, ezért érdemes profi szerelőt felkérni a sütőbetét biztonságos telepítésére, így az rendszeres karbantartással hosszú ideig megállja majd a helyét.

A kandalló sütőbetétben sütött pizza rejtelmei

Talán a legnépszerűbb étel a világon a pizza, amit akár egy hagyományos sütőben is el lehet készíteni, azonban az össze sem hasonlítható egy kemencében sülttel, hiszen az utóbbi 400 °C feletti hőfokon, percek alatt sül készre, emiatt pedig mind az íze, mind az állaga elég más. A beépíthető sütőbetétet a kemencéhez hasonlatosan magas hőfokra is fel lehet fűteni, így a pizza is tökéletesebbre sül benne.

Ehhez persze szükség van a jó tésztára is, ezért az alábbiakban megosztunk egy sokszor próbált és bevált receptet:

  • 180 g liszt
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl langyos víz
  • instant élesztő arányosan, a csomagolás szerint

És a magunk részéről egy teáskanál mézet, illetve fél teáskanál szárított fokhagymaport is teszünk bele; így lesz tökéletes.

A száraz alapanyagokat összekeverjük, hozzáöntjük a folyadékot, és nagyjából 20 percen át kell dagasztani – géppel sokkal egyszerűbb, és persze kevésbé fárasztó is. 40 perc keleszetésre mindenképp szüksége lesz, de az egy óra sem túlzás, és érdemes a már begyújtott kandalló közelében elhelyezni.

A feltétek tekintetében nincs megkötés, de a mozzarella semmiképp se maradjon le róla!

Cégünk kandallótechnikával foglalkozik, kínálatunkban pedig olyan beépíthető sütőbetétek találhatóak meg, melyek hosszú távon is megbízhatóak, kiváló minőségűek és kedvező árúak. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a kandalló sütőbetétek iránt, tekintse meg az általunk forgalmazott típusokat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!