tűzhelylap, kemence ajtó

Kemenceajtó és tűzhelylap a kerti konyhába

Itt a szabadtéri sütés-főzés időszaka, de mi a helyzet a kerti konyhával? Nézzen szét kemenceajtó, tűzhelylap kínálatunkban, és készüljön velünk a szezonra!

Praktikusságuknak köszönhetően a kerti konyhák egykor igen népszerűek voltak, ma pedig újra virágkorukat élik – még ha egész más okunk is van arra, hogy egy ilyet alakítsunk ki. Szeretjük kihasználni a kellemes nyári hónapok minden egyes pillanatát, miért roskadoznánk hát a konyhában, ha idilli kerti hangulatban is elkészíthetjük kedvenc fogásainkat, nem igaz?

A szabadtéri sütés-főzés nem házimunka, sokkal inkább egy komplett program, amit családunkkal, barátainkkal is szeretünk megosztani. Ám ahhoz, hogy minden épp olyan felhőtlenül alakuljon, ahogy elképzeltük, gondoskodnunk kell a megfelelő felszereltségről és a berendezések karbantartásáról. Attól függően, hogy mi minden kapott helyet a kerti konyhában, szükségünk lehet egy új kemenceajtóra vagy éppen egy tűzhelylapra, ha azok állapota megköveteli a cserét.

Mielőtt új kemenceajtót vennénk

tűzhelylap, kemence ajtóElsőre talán könnyen úgy tűnhet, hogy a kemenceajtó választás egyetlen lényeges szempontja a helyes méretezés, hiszen ha passzol a helyére, nem lehet gond. Ám a helyzet nem ilyen egyszerű, gondolnunk kell a biztonságra és érdemes figyelembe kell vennünk azt is, hogy milyen kialakítás teszi könnyebbé a munkánkat.

A biztonsági kritériumok legfontosabbika a megfelelő záródás, aminek különösen nagy jelentősége van akkor, ha kisgyermekkel élünk együtt vagy éppen kutyát, macskát tartunk. Szintén ide tartozik a kiváló minőségű alapanyag, végül a kiszemelt ajtó vastagságát is ajánlott szemügyre vennünk, mielőtt megvásárolnánk, hiszen fontos, hogy jól tartsa a hőt, ugyanakkor ne adjon esélyt a sérüléseknek.

A kemenceajtók között vannak egy- és kétszárnyú változatok, a választást ebből a megközelítésből befolyásolhatja, hogy mit találunk kényelmesnek vagy egyszerűen csak hagyatkozhatunk az ízlésünkre. Amiről még döntenünk kell, hogy üveggel vagy anélkül képzeltük el az ajtót, és ez sem csupán stílus kérdése. Ez szintén hatással van a használatra, hiszen üvegen keresztül anélkül is látjuk, hol tart a folyamat, hogy kinyitnánk az ajtót.

Ha tűzhelylapra van szükségünk

A tűzhelylap alapvetően csak egy kellően vastag acéllap kivehető betétekkel, ebben az esetben tehát valóban kevesebb szempont merülhet fel a vásárlás alkalmával, de azért nem árt körültekintőnek lenni. A megfelelő méret kiválasztása itt is különösen nagy jelentőséggel bír, hiszen igazodni kell a berendezéshez, ám vannak olyan verziók, amik gond nélkül egymás mellé építhetők, ez nagyobb szabadságot ad.

Akadnak kisebb és nagyobb méretű tűzhelylapokaz azokba való betétek pedig lehetnek kerek és ovális alakúak, utóbbinak azonban a funkciót illetően nincs különösebb jelentősége, csak akkor, ha nem átlagos főzőedényt használunk. Ha ezekben a kérdésekben döntöttünk, nincs más hátra, mint a vásárlás.

Kemenceajtó és tűzhelylap a gyártótól

tűzhelylap, kemence ajtóBármire van szükség ahhoz, hogy ismét teljessé tegyük a kerti konyhát, a legjobb, ha egyenesen a gyártótól vásárolunk. Ennek van jelentősége abból a szempontból, hogy pontosan és szakszerűen válaszolják meg a kérdéseinket, hiszen az ismeri igazán a terméket, akinek az a keze nyomán készült. Ugyanakkor nem elhanyagolható az anyagi megfontolás sem, így ugyanis megkímélhetjük magunkat a felártól, vagyis kedvezőbb áron vásárolhatunk.

Önnek mire van szüksége ahhoz, hogy teljes felszereltséggel tudja köszönteni a szabadtéri sütés-főzés szezonját? Nálunk kemenceajtókból és tűzhelylapokból is többféle kivitel várja, így garantáltan megtalálja, amire szüksége van, ha pedig bizonytalan a választásban, kérdezzen bátran, szívesen megválaszoljuk kérdéseit!