Kandalló ajtó árak

Kandalló ajtó árak és típusok

A kandalló ajtó árak alapján nem okos dolog dönteni egy vásárlás alkalmával. Nézze meg, hogy mit választ és az ajtó mennyire illik a kandallóba!

Kandalló, egy fűtő berendezés, ami látványos és hatásos is

A kandalló kedvelt választás, ha nem a központi fűtést vagy egyéb, modernebb fűtési rendszert szeretné valaki a fűtési szezonban használni. Csodás látványt nyújtanak a táncoló lángok az üveg mögött vagy akár a nyitott tűztérben. A természetet idéző, barátságos hangulat mellett az a tény sem elhanyagolható, hogy a begyújtást követően rövid idő alatt kellemes meleg árad szét a szobában.

Kandalló ajtó árak

Az érzés olyan, mint amikor melengető napsugarak ömlenek szét a szobában és fokozatosan barátságos hőmérsékletet teremtenek. A tűz folyamatos táplálásával az üvegen és a kandalló burkolatán keresztül hatoló meleg egyenletes hőmérsékletet tart fenn a kandalló környezetében. A megfelelő anyagok alkalmazásával, szakszerű kiépítéssel növelhető a fűtési ereje és kevesebb karbantartással működtethető, mint például egy cserépkályha. Az sem mindegy, hogy nyitott vagy zárt a kandalló, van e ajtaja vagy pedig nincsen.

Milyen elemeket tartalmaz egy kandalló?

Térjünk át a kandallóhoz felhasznált alapanyagokra és kiegészítő elemekre! A kandallóba kerül egy kandallóbetét, ami fémből készítve növeli a kandalló hatásfokát. A zárt égésterű kandallók biztonságosak és a teljesítményükre sem lehet panasz.  Az ajtók teljes zártságot adnak, hőálló üveggel vannak ellátva, kaphatnak hamuzót, levegőztetőt és rostélyos szerkezetet is. A kandalló ajtók egy ilyen típusnál fontos szerepet töltenek be, ugyanis a segítségükkel a lángok erejét, a tűz égését és megakadályozzák a füst szobába jutását. A nyitás, zárás égési sérülés veszélye nélkül történik.

Alapvetően kettő típusú kandalló ajtót lehet megkülönböztetni, az egyik a hagyományos, kifelé nyíló ajtó, a másik pedig az úgynevezett liftes kandalló ajtó.

Kandalló ajtó árak

1. A liftes változat mellett több érv is szól, de minden kandalló tulajdonosnak magának kell eldönteni, hogy melyik típust részesíti előnyben. A feltolható ajtó nem foglal el helyet a térben, feltolt állapotban pedig nyitott tűzterűvé is tehető a kandalló. Meg kell jegyezni, hogy bizonyos kandalló típusok esetében csakis ez az ajtó változat jöhet szóba. A zsanéros ajtó a túl nagy felületnél felesleges terhet jelent. A túl nagy méret általában a 76 cm-nél nagyobb kandalló ajtót jelenti.

2. A zsanéros vagyis hagyományos kandalló ajtók kifelé nyílnak, rendelkezhetnek hamugyűjtő tálcával is. A használatuk egyszerű, begyújtásnál és a tűz táplálásához, illetve a kandalló tisztításához is nyitni kell őket. Fémből, dekoratív változatokban vagy egyszerű kivitelezésben egyaránt készítenek nyíló ajtókat. Ezek az ajtók olcsóbbak, mint a liftes modellek.

Bármelyik típus is kerül az ajtók közül a kandallóra, figyelmet kell fordítani az üveg tisztán tartására. A bekormozódott ajtóüveget erre a célra kapható sprayvel lehet tisztítani, de házi módszerként megemlíthető a ronggyal és hamuval történő takarítás is.

A kandalló természetesen egy jövedelmező és nem utolsósorban esztétikus fűtő berendezés, ami minden nappalinak egyedi hangulatot tud kölcsönözni. A kandalló tervezése, beépítése és az utólag beszerelt kiegészítői egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy a berendezés hosszú távon kiváló hatásfokkal tudjon működni. Ebben tudunk segíteni minden érdeklődőnek. Keresse bizalommal a kandallótechnikával foglalkozó üzletünket az elérhetőségek egyikén és kérjen tőlünk tájékoztatást, illetve segítséget a vásárláshoz!