Kazánajtók

A fűtési szezont indítsa új kazánajtóval!

A fűtés szezonja megkezdődött, de még nem működik tökéletesen a kályha? A kisebb javításokhoz, a régi kazánajtó cseréjéhez fogjon neki most!

A kazánajtók kicsi, de fontos elemei egy olyan fűtési berendezésnek, amiben tüzelőanyagot kell égetni a fűtési energia előállításához. Az ajtó nyitott és csukott állapotban is hatással van a cserépkályha teljesítményére és a megfelelő használattal a biztonságos működést is befolyásolni tudja.

A kazánajtókból több modell is elérhető a kereskedésünkben. Mikor jön el az ideje annak, hogy benézzen hozzánk és új ajtót vásároljon a berendezéshez? A régi ajtó megsérülhet, a korából fakadó vetemedés miatt egy idő után megadhatja magát és el is törhet. A repedt, törött ajtót nem szabad tovább használni, mert balesetveszélyes.

Az ajtó emellett el is tud deformálódni. A meghajlott cserépkályha ajtó a magas hőtől veszíti el eredeti formáját. Ez a formaváltozás gyakori, ha az ajtó nem elég ellenálló, illetve nincs kiegészítve szikrafogó ajtóval. A szikrafogó ajtó a tűztérből kipattanó szikráknak az útját állja és a cserépkályha ajtót nem éri a parázs, a lángoló hasábok szikrái.

Az új kazánajtóból nem elég egy sima, az acélból vagy öntvényből gyártott kiegészítő mellé szikrafogó, belső ajtó is kell, ha a kályha biztonságos működtetése hosszú távon fontos a tulajdonosnak. Új ajtót úgy válasszon, hogy a huzatszabályzó ne legyen túl kicsi, mert az akadályozza a megfelelő égést.

A berendezés kisebb alkatrészeit egyszerűbb kicserélni, javítani, ha csak ennyi probléma van a berendezéssel. Ha megtörtént a javítás, akkor már a fűtés is tökéletesebben működik. Ne kockáztassa, hogy a legnagyobb mínuszok közepette menjen tönkre a fűtési berendezés, hanem még a szezon elején gondoskodjon a szükséges javítások és cserék elvégzéséről!

A kályhák és kandallók, kazánok ajtajaiból forgalmazunk igényes választékot. Keressen minket bizalommal, ha szeretne új ajtót vásárolni elérhető áron! A kérdésekre válaszolunk a megadott elérhetőségeink egyikén és segítünk a vásárlásban.