külső levegős kandalló ajtó

Dekoratív és biztonságos is a külső levegős kandalló ajtó

A kandalló legyen biztonságos is, ne csak mutatós! Vásároljon hozzá külső levegős kandalló ajtót és tartsa vele kordában a lángokat!

A külső levegős megoldás nagyobb biztonságot jelent a kandalló használói számára. A tűztérbe levegőnek kell jutni azért, hogy az égés létrejöhessen és a tüzelőanyagból lángok csapjanak fel. A levegő kétféle módon juthat a tűztérbe. A szobából és a lakáson kívülről. Egyértelmű, hogy a lakásból érkező oxigén nem ideális megoldás, mert nagy füstképződéssel jár, főleg akkor, ha közben a lakók bekapcsolják a páraelszívót vagy szagelszívót is. Ilyenkor ugyanis az könnyen égéstermék visszaáramlást okoz. Ezt a visszaáramlást akadályozza meg a külső levegős kandalló ajtó légmentes, tökéletes záródása.

A külső levegős, zárt tűztérnek megvan az az előnye, hogy az égés biztonságos és nagyobb hatásfokkal is tud dolgozni a  berendezés. Ezt a hatékonyságot és biztonságot tudja növelni a külső levegős kandalló ajtó. Az ajtó kialakítása és anyaghasználata is megakadályozza, hogy túlforrósodjon az ajtó. Az üvegnek az ajtóban nem az az egyetlen funkciója, hogy pattogó lángok látványát nem rejti el a lakók szeme elől. A begyújtást követően az üveg felületére nem csapódik ki a nedvesség a korommal együtt, így nincs kormosodás, a külső levegős kandalló ajtó tisztán tartása sokkal egyszerűbb. Ez az ajtó üvegének, illetve az ajtó kialakításának köszönhető.

Az élő lángoknak nem kell fenyegetést jelenteniük, ha a kandalló kialakítása körültekintően történik. A külső levegős kandalló ajtó például nagyszerűen kiegészíti az öko-tűzteret is, külső légbevezetéssel együtt. Füstmentes és a hideg ellen nagy hatékonyságú tüzelőberendezéssel bátran szembenézhet a téllel és az energiaszámlákkal is.

A kandallók és kályhák számára tervezett ajtók nagy választéka várja a vásárlókat. Esztétikus és megbízhatóan használható ajtókat talál nálunk, csupán ki kell választania, hogy a madaras, a vizslás vagy a GO ajtó tetszik Önnek, illetve melyik felel meg az adott tűztérhez. Örömmel segítünk, kérje tanácsunkat az elérhetőségeink egyikén!