kandalló ajtó

Kandalló ajtó vásárlási kisokos

Kandalló ajtók széles választékával várjuk vásárlóinkat. Keressen minket, ha szeretné lecserélni a berendezés ajtaját, nálunk megtalálja a tökéletes darabot!

Érthető módon egyre többen döntenek a kandalló mellett, hiszen a berendezés egy csapásra olyan csodásan otthonos hangulatot teremt, amire egyetlen más fűtéstechnikai eszköz sem képes. Fontos azonban, hogy ahogyan minden, a kandalló is szorulhat időnként karbantartásra, sőt, akár egy-egy alkatrészének a cseréje is szükségessé válhat. Az alábbiakban azt mutatjuk be részletesen, hogy milyen szempontok alapján érdemes kandalló ajtót vásárolni

Amíg az ember nem néz utána, hajlamos azt gondolni, hogy kandalló ajtókból nincs túl nagy választék, ezért nem is nehéz a megfelelő típust megtalálni. Ez azonban nem teljesen igaz, mert bizony többféle kandalló ajtó létezik és nem mindegyik jó mindegyik kandallóhoz.

Az egyik legfontosabb jellemző: a méret

Nem minden kandallónak ugyanakkora az ajtónyílása, de persze vannak szabványméretek. Gyakori méret a 460 x 460 mm, a 460 x 420 mm és a 460 x 345 mm, de léteznek ezektől eltérő nagyságú darabok is. Fontos, hogy ez a méret nem egyenlő a beépítési mérettel, ezért a választás során mindkét adatot figyelembe kell venni!

Bizonyos típusok hamuládával együtt vásárolhatóak meg, ilyen esetben az adatok között a mélységet is megadják. A megfelelő ajtó kiválasztásához a pontos mérés elengedhetetlen!

kandalló ajtó

Üveggel vagy üveg nélkül?

A kandalló ajtók közötti legnagyobb, látható különbség az, hogy vannak teli és üveges verziók is. Mindkét típus lehet jó, ez teljes mértékben ízlés és elképzelés kérdése, hogy kinek melyik tetszik jobban.

Alapvetően népszerűbbek az üveges változatok, hiszen ezek teszik lehetővé, hogy a tűz melege mellett a lángok látványát, fényeit is élvezhessük, és a szoba meleg árnyalatú fényekkel teljen meg. Sokan tartanak tőle, hogy az üveg miatt esetleg veszélyesebb ez a kialakítás, azonban ez speciális, hőálló üveg, nem kell attól félni, hogy elpattan vagy betörik.

Az üveges verzió hátránya viszont, hogy több takarítást igényel, hiszen igen illúzióromboló, amikor a rengeteg lerakódott korom miatt nem látni a tüzet, csak itt-ott tud átvilágítani a fény az üvegen. Annak, aki nem szeretne rendszeresen a tisztítással foglalkozni, érdemes inkább üveg nélküli változatot választania.

A külső levegős kandalló ajtókról

Ez ugyan egy drágább verzió, de sok szempontból előnyösebb, mint a hagyományos típus. A legnagyobb előnye, hogy nem forrósodik át annyira, így sokkal biztonságosabb. Ez főleg kisgyerekes családoknál, illetve gyakorlatlan kandalló tulajdonosoknál lehet fontos, mert az átforrósodott, hagyományos kandalló ajtó könnyen okozhat balesetet egy óvatlan pillanatban.

kandalló ajtó

A külső levegős típusok népszerűségének másik titka, hogy sokkal tisztábbak maradnak, kevésbé rakódik le rájuk a korom. Aki tisztított már kandalló ajtót, tudja, hogy nem könnyű igazán széppé varázsolni az üvegfelületet, persze azért a kifejezetten erre a célra való tisztítószerek sokat segítenek.

A külső levegős ajtók azonban könnyebben és gyorsabban takaríthatók, és jóval ritkábban is igénylik ezt a műveletet. Hátrányuk egyedül az áruk, ami kétségtelenül magasabb, mint a hagyományos daraboké.

Cégünk hagyományos és külső levegős kandalló ajtókat is kínál. Érdemes körülnéznie nálunk, ha szeretné lecserélni a berendezés ajtaját, mert széles választékkal és kedvező árakkal várjuk.

Amennyiben a kandalló ajtók iránt érdeklődik, forduljon hozzánk bizalommal! A megadott elérhetőségeink bármelyikén felveheti a kapcsolatot munkatársainkkal, akik szívesen állnak rendelkezésére.